Voor en achtertuin make-over

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 17:59

Nooit gedacht dat wij dit jaar de voor en achtertuin aan konden pakken. Na maanden brainstormen over wat wilde en of we het financieel aankonden, kwam onze wens in vervulling. We kunnen zeggen dat ons huis binnen 1 jaar helemaal "af" is! Wensen en dromen blijven we natuurlijk houden, maar op dit moment zijn wij hartstikke trots op onze voor en achtertuin. 

 

Toen we wisten wanneer onze aannemer kon komen voor het opbouwen van de achtertuin kon het sloopwerk beginnen.

Het slopen deden we zelf, alles moest eruit voor en achter. Het was een grote zandbak.. Een grote ellende voor iemand die graag alles schoon wil houden. Maar binnen 4 dagen was alles gesloopt. Niet normaal hoeveel puin eruit kwam. 

 

Gelukkig was de zandbak in de voortuin zo voorbij, binnen 1 week was onze voortuin klaar. We deden namelijk zoveel mogelijk zelf aanleggen om het zo goedkoop mogelijk te houden.

Thomas en ik wilde de voortuin onderhoudsvriendelijk, praktisch en strak aankleden. 

  • Onderhoudsvriendelijk, omdat wij geen groene vingers hebben maar wel van groen houden. 
  • Praktisch om indien nodig een auto kwijt te kunnen, omdat het bij ons in de straat vrij druk is om te parkeren. Alleen wilde we niet tegen de auto aankijken als we binnen zitten dus de oprit moest breed genoeg zijn om er langs te kunnen lopen als er een auto geparkeerd staat.  
  • Strak, omdat wij dit mooi vinden kijken aan de voorzijde van ons huis. 

Hoe we op ons ontwerp zijn gekomen is inspiratie opgedaan via internet of tijdens het wandelen kijken bij andere mensen in de voortuin. We hebben op basis van onze ideeën een schets gemaakt en zijn gewoon aan de gang gegaan. 

We hadden oude gebakken waalformaat gekocht via marktplaats voor de oprit. Opsluitbanden voor de grindbak + plantenbak. Alleen zelf kunnen wij niet straten, dus hebben wij een stratenmaker laten komen en had dit in een aantal avonduren er zo in liggen.  

Wat we wel zelf hebben gedaan is de grond vlak gemaakt, worteldoek gelegd, grind gekocht en erin geschept. 

Voor de aankleding zijn we naar Intratuin gegaan en hebben we daar siergras gekocht voor in de plantenbak en decoratie voor langs de voordeur. In de plantenbak wilde we graag een boompje. Zo slaagde wij bij tuincentrum de peppelhoeve een Javaanse esdoorn. 

Tadaaa! Zo is onze voortuin klaar. Simpel, maar wel netjes. 

Het idee van de achtertuin hebben wij samen met R  & R hoveniersbedrijf bedacht. Wij wisten precies waar de overkapping wilde, waar de poort moest komen, hoe groot de schuur moest zijn, wat voor bestrating erin moest en welk hout we wilde.  

Onze aannemer heeft een ontwerp getekend en ons geholpen met het idee. Toen we dit zagen en hoorde konden we niet wachten totdat hij begon!

Hij is 1,5 week bezig geweest met de tuin en per dag zag je het mooier worden. 

Nu de achtertuin klaar is, zijn we bezig met de aankleding. Tijdens een leuke babbel op het werk met mijn lieve collega Lindsey van cleverlytassen kwamen we op het onderwerp sfeer. Zij creëert de sfeer van Italië op haar social media kanalen. Ze verkoopt te gekke Italiaanse tassen en is helemaal te spreken over Italië. Zo wil ik graag de oosterse sfeer beleven in onze tuin en zijn we druk bezig met de aankleding voor onder onze overkapping. Lees binnenkort meer over de aanpak van het stylen. 

 

Liefs, 

Melanie 


Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
een jaar geleden

Wat een make-over zeg!!! Voortuin simpel en strak met mooie beplanting. Achter veel hout tinten en sfeervol. Super mooi geworden! Mooie foto’s erbij geplaatst! Echt een inspiratiebron😍

Jolanda
een jaar geleden

Wat geweldig is het geworden ,als ik nog moest beginnen had ik jou gebeld voor ideeen

Lindsey
een jaar geleden

Wat leuk Mel!!! Ziet er ook heel mooi uit.
Zijn die werk babbeltjes toch nog ergens goed voor hé:p Xx